O KRANJSKI GORI

Leži na nadmorski višini 810 m, na robu Triglavskega narodnega parka. Je izrazito alpsko območje, kljub temu pa lahko dostopno in center dogajanja, ki že desetletja privablja številne goste v vseh letnih časih, Hoteli, penzioni, restavracije, casino, velike prireditve - dovolj vsega za tiste, ki iščejo živahen turistični utrip in dovolj vsega za tiste, ki si želijo miru, neokrnjene narave, sproščenih sprehodov in potepanj po manj ali bolj zahtevnih gorskih turah.

Smučišča so primerna za vse vrste smučarjev, od začetnikov do tekmovalcev: prizorišče tekmovanj v alpskem smučanju z zahtevno progo FIS v Podkorenu; proga za začetnike Mojca, nočna vožnja na Dolenčevem rutu, naravno drsališče Jasna, notranji bazeni in savne v hotelih, pokrito teniško igrišče,. Vsa smučišča v Kranjski gori in Podkorenu so dodatno zasnežena (cca 70 ha), kar omogoča ugodno smuko od decembra do sredine marca.

Svetovno znana je tudi Planica z novim nordijskim centrom, letalnico in skakalnicami. Kranjska gora je zelo priljubljena med igralci golfa, saj se v bližini nahajajo številna golf igrišča -Trbiž (Tarvisio), Beljak (Villach, Fakker See), Vrba (Velden).

© 2008 apartmaji-kranjskagora.com